Vervolgcursus weerbaarheid voor vrouwen : Het stadsbestuur organiseert sinds 2011 jaarlijks een cursus weerbaarheid voor vrouwen uit Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. Dit najaar komt er een vervolgcursus voor vrouwen die al hebben deelgenomen aan een van de vorige reeksen. De cursus start op maandag 8 september. De acht lessen vinden telkens plaats op maandag van 19 tot 20 uur in zaal ’t Hof. Deelnemen is gratis, maar u betaalt wel een waarborg van 10 euro die na het volgen van de cursus wordt terugbetaald.

Schooluitwisseling tussen Herentals en IJsselstein

Het jumelagecomité zet de succesvolle schooluitwisselingen van de voorbije jaren voort. Van woensdag 19 tot vrijdag 21 maart brengen Herentalse leerlingen een bezoek aan onze Nederlandse zusterstad IJsselstein. Het tegenbezoek vindt plaats van woensdag 7 tot en met vrijdag 9 mei. Tijdens hun verblijf in Herentals volgen de leerlingen van het Cals College les in Middenschool De Vesten. De uitwisseling wordt afgesloten met een feestelijke receptie voor alle ouders, leerlingen en leerkrachten op vrijdag 9 mei om 11 uur in de Lakenhal.

Grabbelpas spreekt tot de ‘verBEELDing’

De Grabbelpas biedt drie- tot twaalfjarigen de kans om tijdens de korte schoolvakanties op een betaalbare manier aan tal van activiteiten deel te nemen. In de krokusvakantie knutselen, spelen en dansen de Grabbelpassers rond het thema film en theater. Het volledige programma vindt u op www.jeugddienstherentals.be. De inschrijvingen voor de Grabbelpas starten op maandag 17 februari om 17 uur, zowel online als aan de balie van de jeugddienst in het Stadspark. Vanaf dinsdag 18 februari kunt u ook telefonisch inschrijven (tel. 014-21 21 86). Om deel te nemen aan de activiteiten moet uw kind een Grabbelpas hebben. Deze pas kost 5 euro en is geldig van de krokusvakantie tot en met de kerstvakantie.

Senior Games

BLOSO organiseert op dinsdag 30 september en woensdag 1 oktober de zevende editie van de Senior Games. De Senior Games zijn het Vlaamse sportevenement voor de actieve vijftigplusser en vindt plaats in Blankenberge. Vanuit Herentals vertrekt er een bus naar de Senior Games. Sportieve senioren kunnen meerijden en betalen 5 euro voor de busrit. Voor de Senior Games zelf betaalt u 8 euro toegangsgeld.

Reizende tentoonstelling van Liesbet Slegers

Op 28 maart, op de laatste dag van de Jeugdboekenweek, gaat in de bib van Herentals een nieuwe reizende tentoonstelling met Liesbet Slegers van start. De tentoonstelling zal in de periode 2014-2016 in 17 bibliotheken in de Kempen te bewonderen zijn. De tentoonstelling in de bib van Herentals is open tot begin mei, tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Liesbet Slegers is al vele jaren een gewaardeerd Herentals literair talent, ook buiten de stadsgrenzen. Doorheen de jaren is er tussen de auteur en de bibliotheek een speciale band opgebouwd, die onder andere resulteerde in de beschildering van de achterwand van de kleuterafdeling door de auteur zelf. Ook verzorgt de auteur al verschillende jaren voorleesmomenten voor kleuters tijdens de voorleesweek.